Hakkımızda
Türk hayatında pazar mefhumu hem ekonomik hem de sosyal ve kültürel açıdan büyük öneme sahiptir. Geleneksel olarak pazar, sadece bir alış-veriş yeri değil aynı zamanda toplumu bir araya getiren ve millet olma hassasının öne çıktığı yerlerdir. Türk hayatında pazar bereketin ve bolluğun sembolüdür. İnsanların birbirine selam vermesiyle başlayan münasebetin karşılıklı dua ile noktalandığı yerlerdir pazarlar.
Günümüz marketing anlayışının kabul etmediği veya edemeyeceği değerleri içinde barındıran pazarlarımız birbiriyle ünsiyet içerisindeki insanlar için milletimizin ekonomik durumunu, beslenme alışkanlıklarını gözlemlemek için mü’minlerin aynası sayılacak yerlerdir. Bu hassasiyetlerle bir İstiklal Marşı Derneği iştiraki olarak kurulan Pazar Ola “Milli pazar olmadan milli birlik olmaz” fikrini kendisine şiar edinmiştir. Kendimize düstur edindiğimiz bu görüş iktisadi bağımsızlığımızın ve milli ticaretin milli bir birlik ve dayanışma için önemli bir rol oynadığını vurgulamaktadır. Bu açıdan Pazar Ola Türk yurdunda üretilen temiz ve sağlıklı gıdalara tüm milletimizin daha uygun ve kolay yollardan teminini sağlamak için yola çıkmıştır. Çünkü milli birliğimizi sağlamanın en önemli ve asli yolu milli, kimseye bağlı olmayacak bir iktisadi hayatın teşekkülü ile mümkündür.Pazar Ola’da nelerin satılmadığı nelerin satıldığından az önemli değil.
Eskiden Türk mekteplerinde arkadaşlarına besin temin etmekle görevli kooperatif kolları vardı. Bu talebeler temin ettikleri gıdaları tenefüs aralarında kar amacı gütmeden satarlardı. İşte Pazar Ola olarak kendi sınıfımızın kooperatif kolu talebeleriyiz. Sınıf bilincimiz gereği, makul besinleri en makbul şekliyle temine talibiz.